Verkkokoulutus: Projektit opetuksen polkimena (entinen ProMat – Projektityöskentely matematiikan opetuksessa)

Esittely

Mopoilun matikkaa, remontoinnin matikkaa, matikkaa taiteessa, matikkaa luonnossa? Miten tuoda projektioppimista ja muita kouluaineita matematiikan tunneille alakoulussa ja yläkoulussa? Paljon hyviksi havaittuja ideoita ja neuvoja saat koulutuksesta, jossa yhdistyy osaaminen ja kokemus LUMA SUOMI -hankkeesta Projektioppiminen yläkoulun matematiikassa, StarT-toiminnasta, Yhteisölliset tutkimusperustaiset oppimisympäristöt opettajankoulutuksessa LUMA-ekosysteemissä -hankkeesta sekä LUMATIKKA -täydennyskoulutusohjelmasta.

Koulutuksesta saat tukea ja konkreettisia työkaluja projektityöskentelyn suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin matematiikan opetuksessa. Koulutus tukee myös halutessasi osallistumista StarT-toimintaan.

Koulutuksen laajuus ja aikataulu

Koulutuksen laajuus on 2 opintopistettä. Koulutus etenee lukukauden kuluessa viikkokalenterin mukaan, mutta sen voi myös suorittaa omalla aikataululla koulutuksen aukioloaikana.

  • Syksyn 2018 koulutus on 5 opintopisteen laajuinen ja auki 3.9.-16.12.2018.
  • Kevään 2019 koulutus on 2 opintopisteen laajuinen ja auki 14.1.-7.4.2019. Kevään kurssialueelle pääsee 7.1. esittäytymään ja kurssin ohjaaja on tuolloin paikalla vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin.
Linkki syksyn 2018 koulutukseen

Koulutus etenee lukukauden kuluessa viikkokalenterin mukaan. Voit kuitenkin aloittaa koulutuksen koska tahansa koulutuksen aukioloaikana kurssiavaimella:

Verkk0t0teutus!

Verkkokoulutus löytyy Helsingin yliopiston MOOC-ympäristöstä. Luo koulutukseen osallistuaksesi oma MOOC-tunnus (tunnuksen voi luoda kuka hyvänsä). Alustalle voit kirjautua myös Haka-tunnuksilla. Verkkokoulutukseen pääset allaolevalla linkillä:

Kurssille ProMat – Projektityöskentely matematiikan opetuksessa »

Ilmoittautuminen ja linkki kevään 2019 koulutukseen

Kevään koulutukseen ilmoittaudutaan LUMATIKKA-ohjelman verkkolomakkeella 6.1. mennessä. Koulutukseen ilmoittautuneet saavat kirjautumisohjeet verkkokoulutukseen ennen koulutuksen alkua.

Lisätietoa koulutuksesta

Lisätietoja koulutuksesta » (.pdf)

Koulutuksen hanke
Yhteyshenkilö
  • Elina Viro, Tampereen teknillinen yliopisto, elina.viro@tut.fi


Koulutus järjestetään yhteistyössä Opetushallituksen rahoittaman LUMATIKKA-ohjelman kanssa.