Verkkokoulutus: Työelämätieto LUMA-aineiden opetuksessa

Esittely

Kokonaan verkossa suoritettava Työelämätieto LUMA-aineiden opetuksessa -kurssi soveltuu luonnontieteiden ja matematiikan opettajille sekä näiden aineiden opettajaopiskelijoille. Kurssin tavoitteena on tukea LUMA-aineiden opettajia ja opettajaopiskelijoita LUMA-alojen työelämätiedon kartuttamisessa ja virittää pohdintaa aineenopettajan roolista nuorten jatkokoulutus- ja ammatinvalinnassa.

Kurssilla tarkastellaan

  • LUMA-aineiden opettajan roolia nuoren jatkokoulutus- ja ammatinvalintaprosessissa
  • työelämätiedon integroimisen merkitystä LUMA-aineiden opetuksessa opiskelumotivaation, kiinnostuksen ja jatkokoulutukseen hakeutumisen kannalta
  • LUMA-alojen työelämää itsessään (ammattinimikkeet, työllisyystilanne ja keskiansiot eri LUMA-ammateissa ja LUMA-ammattialojen sukupuolenmukainen eriytyminen)
Koulutuksen laajuus ja aikataulu

Kurssi pitää sisällään viisi kurssitehtävää, jotka voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 1.2.-31.5.2019. Kurssin suorittamiseen vaadittava aika on noin 10 tuntia.

Ilmoittautuminen ja linkki koulutukseen

Koulutukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Verkkokoulutus Työelämätieto LUMA-aineiden opetuksessa » löytyy Helsingin yliopiston MOOC-ympäristöstä. Voit tutustua koulutusmateriaaliin kirjautumalla sisään vieraana (log in as a guest sivun alalaidassa) tai luoda omat tunnukset suorittaaksesi koulutuksen. Koulutukseen voit kirjautua myös Haka-tunnuksilla. Verkkokoulutussivu avautuu 1.2.2019.

Koulutuksen hanke
Yhteyshenkilö
  • Kirsi Ikonen, Itä-Suomen yliopisto, kirsi.ikonen@uef.fi