Verkkokoulutus: Arjen ilmiöitä ja monialaisia projekteja LUMA-aineiden opetuksessa

Esittely

Verkkokoulutus tarjoaa valmiuksia ja tukea monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamiseen valtakunnallisten opetussuunnitelmien mukaisesti. Kurssi sopii kaikille esi- ja perusopetuksen opettajille.

Koulutuksessa tutustutaan projektioppimiseen, mikä on oiva tapa toteuttaa ilmiölähtöistä, monitieteistä sekä eheyttävää opetusta.

Koulutus tarjoaa nimensä mukaisesti oppilaiden kokemusmaailmasta, arkielämästä, lähteviä ja opetuksessa testattuja opetuskokonaisuuksia ja materiaaleja erityisesti ympäristöopin, luonnontieteiden, matematiikan sekä teknologian opetukseen. Koulutuksessa on käytössä laaja materiaalipankki opettajien arkisen opetustyön tueksi.

Koulutuksessa yhdistyy osaaminen ja kokemus LUMA SUOMI -hankkeesta Arkielämän ilmiöitä sekä StarT-toimintamallista. Koulutus tukeekin myös halutessasi osallistumista StarT-toimintaan.

Koulutuksen laajuus ja aikataulu

Koulutuksen voit suorittaa 1 opintopisteen (noin 30 tuntia) kokonaisuutena itsenäisesti tai käytännön harjoittelun sisältävänä 2 opintopisteen (noin 60 tuntia) aikataulutettuna kokonaisuutena. Koulutus on auki lukuvuosittain elokuusta kesäkuuhun, ja kaikki suoritukset on saatettava loppuun saman lukukauden aikana, lukuvuonna 2018-2019 viimeistään 15.6.2019 mennessä.

1op kokonaisuus: Lukuvuoden 2018-2019 koulutus on auki ja sen voi suorittaa täysin itsenäisesti ja oman aikataulun mukaan 15.6.2019 mennessä.

2op kokonaisuus: Koulutus alkaa 24.9. Koulutus noudattaa StarT-toiminnan yhden lukuvuoden kestävää aikataulua, johtuen käytännön harjoittelun linkittymisestä StarT-toimintaan. Käytännön harjoitteluun liittyviin aikatauluihin on sitouduttava. Tarkempaan aikatauluun voit tutustua StarT-sivustolla.

Ilmoittautuminen

Koulutuksen 1 op version voit aloittaa koska vain ilmoittautumatta. Koulutuksen 2 op versioon ilmoittautuminen kirjautumalla kurssisivulle viimeistään 24.9.2018.

Linkki koulutukseen

Verkkokoulutus löytyy Helsingin yliopiston MOOC-ympäristöstä. Luo koulutukseen osallistuaksesi oma MOOC-tunnus (tunnuksen voi luoda kuka hyvänsä). Alustalle voit kirjautua myös Haka-tunnuksilla. Verkkokoulutukseen pääset allaolevalla linkillä:

Kurssille Arjen ilmiöitä ja monialaisia projekteja LUMA-aineiden opetuksessa »

Koulutuksen hanke
Yhteyshenkilö
  • Outi Haatainen, Helsingin yliopisto, outi.haatainen@helsinki.fi