Verkkokoulutus: Peliohjelmoinnin alkeet Unityllä

Esittely

Innostuvatko oppilaasi peleistä ja peliohjelmoinnista? Tähän koulutukseen voitte paneutua vaikka yhdessä oppitunneilla. Koulutus on suunnattu yläasteen ja lukion oppilaille ja sen voi suorittaa joko täysin itsenäisesti tai tietokoneluokassa yhdessä. Koulutuksessa aloitetaan täysin nollasta ja kaikki koulutuksessa käytetyt ohjelmat ja materiaalit ovat ilmaisia.

Koulutuksessa tutustutaan pelien tekemiseen käyttäen suosittua Unity pelimoottoria. Tämän lisäksi opetellaan ohjelmoinnin perusteita C#-kielellä. Koulutus on avoin kaikille kiinnostuneille ja se sopii niin oppilaille kuin opettajille, jotka haluavat uusia ideoita ja sisältöä opetukseensa.

Koulutus ei edellytä aikaisempaa Unity- tai ohjelmointiosaamista. Koulutus on tehty Moodle-alustalla. Koulutusmateriaalit ja videot ovat suomeksi, mutta ohjelmat, niiden dokumentaatiot ja C#-tutoriaali ovat englanniksi, eli kurssilla vaaditaan jonkinlaista englannin osaamista. Sen lisäksi vaaditaan tietokone, jolle asennetaan Unity, sekä Unity- ja Microsoft-tilit. (Microsoft-tiliä tarvitaan Visual Studion käyttämiseen, joka on Unityn mukana tuleva koodieditori.)

Koulutuksen järjestävät LUMA-keskus Saimaa ja LUT:n tietotekniikan koulutusohjelma osana LUMA SUOMI -ohjelmaa.

Koulutuksen laajuus ja aikataulu

Koulutus järjestetään syksyllä 2019. Koulutuksen laajuus on 1 opintopiste ja sen suorittamiseen kuluu arviolta 26 tuntia.

Lisätietoa koulutuksesta

Lisätietoja koulutuksesta » (.pdf)

Koulutuksen hanke
Yhteyshenkilö
  • Niku Grönberg, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, niku.gronberg@lut.fi
  • Jouni Ikonen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, jouni.ikonen@lut.fi