Ymmärrystä ongelmanratkaisuun — Avoimet ongelmat ja niiden opettaminen

Koulutus on suunnattu luokanopettajille, erityisopettajille, erityisluokanopettajille ja kaikille muille asiasta kiinnostuneille.
Uuden opetussuunnitelman mukaan oppilaiden tulee kehittää luovaa ajatteluaan ja ongelmanratkaisutaitojaan. Luovuus on keskeinen osatekijä matemaattisessa ajattelussa ja ongelmanratkaisussa. Ongelmanratkaisutaito puolestaan on matematiikan ydintä. Oppilaiden tulee saada tilaisuuksia harjoitella luovaa ongelmanratkaisutaitoaan. Opettajan pitäisi siis löytää keinoja ajattelun kehittämisen ohjaamiseen.

Tämän koulutuksen tavoitteena on tukea opettajaa matematiikan opetuksen uudistamisessa. Koulutus koostuu kahdesta lähitapaamisesta maanantaina 28.1. ja torstaina 11.4.2019 sekä kahdesta videokoulutusosiosta maanantaina 11.2. ja maanantaina 11.3.2019. Videokoulutukset järjestetään osallistujien omilla kouluilla. On toivottavaa, että koululta mukana olisi vähintään kaksi opettajaa. Koulutuksen aikana osallistuvien opettajien oppilaat työskentelevät neljän avoimen ongelman parissa koulutuksessa saatujen ohjeiden mukaan.

Ensimmäinen lähitapaaminen
  • maanantaina 28.1.2019 klo 13-16
  • Walimon Casselin Masuunisali, käyntiosoite Vesijärvenkatu 25, Lahti

Koulutus järjestetään yhteistyössä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Lisätietoja koulutuksesta » (.pdf)

Hankkeen kuvaus »

Yhteyshenkilö
  • Sirpa Wass, Helsingin yliopisto, sirpa.wass@helsinki.fi